Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Olof Wretling utsedd till hedersdoktor

Teater • Publicerad 3 juni 2023
Olof Wretling. Arkivbild.
Olof Wretling. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Olof Wretling har utsetts till hedersdoktor vid medicinska fakulteten vid Umeå universitet, rapporterar P4 Västerbotten.

Komikern och underhållaren Wretling har i ett hyllat vinterprat i P1 från 2015 och den efterföljande föreställningen "Diagnoserna i mitt liv" på ett humoristiskt sätt skildrat hur hans liv påverkats av de flera diagnoser han fått och den oro det skapat i själen.

Annons

Patrik Danielson, dekan vid medicinska fakulteten, säger i ett pressmeddelande att många kan känna igen sig i svårigheten att begripa en diagnos.

"På så sätt kan humorn bidra till att minska tröskeln för människor att våga fråga om sin diagnos, vilket i förlängningen faktiskt kan ha betydelse för hälsan", säger han.

– Det känns otroligt häftigt att en komiker och berättare kan komma in i den finaste av alla fakulteter, och att man tycker att komik har sprängkraften att den kan föra oss människor närmare varandra, säger Wretling till radion.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons