Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nytt "Tomb raider"-spel under utveckling

Spel • Publicerad 6 april 2022
Alicia Vikander har porträtterat Lara Croft i filmversionen av "Tomb raider", och tycks reprisera rollen i en kommande uppföljare. Spelversionen av hjältinnan kommer också i ett nytt äventyr, berättade nyligen utvecklarna. Arkivbild.
Alicia Vikander har porträtterat Lara Croft i filmversionen av "Tomb raider", och tycks reprisera rollen i en kommande uppföljare. Spelversionen av hjältinnan kommer också i ett nytt äventyr, berättade nyligen utvecklarna. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Utvecklarna bakom populära spelserien "Tomb raider" passade på att använda presentationen av spelmotorn Unreal engine 5, som ska används av flera stora företag, för att avslöja att nästa kapitel i äventyret med den skattsökande arkeologen nu är under utveckling. Det rapporterar The Verge.

Utvecklarna avslöjade inget mer än att ett nytt "Tomb raider" är på gång, utan passade i stället på att hylla den nya spelmotorn som ska möjliggöra "banbrytande trovärdighet" för actionäventyret.

"Tomb raider" är en av spelvärldens mest kända serier, där hjältinnan Lara Croft även dykt upp på vita duken gestaltad av såväl Angelina Jolie som svenska Alicia Vikander.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons