Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny kortfilm om stridslystna pensionärer

Film • Publicerad 5 april 2022
Doris och Bettan är ett pensionärspar som tar sig an omgivningen med drinkpinnar och hängbröst. Pressbild.
Doris och Bettan är ett pensionärspar som tar sig an omgivningen med drinkpinnar och hängbröst. Pressbild.Foto: Svenska Filminstitutet

Doris och Bettan är två till synes vanliga pensionärer som njuter av solen på en strand i Spanien, topless, med cigg i mungipan och sippande på cocktails. Men skenet bedrar, när ägaren till hotellet bredvid vill köra bort damerna används både drinkpinnar och hängbröst som vapen.

Den tecknade actionkortfilmen "Doris och Bettan" är regisserad och illustrerad av Ellen Ekman och ett av projekten som nu beviljats produktionsstöd av Filminstitutet. Rösterna görs av Ann Westin, Pia Johansson, Kodjo Akolor, Tiffany Kronlöf och Greg Poehler.

Illustratören och serieskaparen Ellen Ekman är mest känd för flerfaldigt prisbelönta "Lilla Berlin" som under många år publicerades i tidningen Metro och sedan 2020 i Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons