Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny bok med Alfons Åberg till jubileumsåret

Litteratur • Publicerad 11 maj 2022
Gunilla Bergström, skaparen av barnboksfiguren Alfons Åberg, hann vara med och tänka ut hur jubileumsboken skulle se ut innan hon gick bort 2021. Arkivbild.
Gunilla Bergström, skaparen av barnboksfiguren Alfons Åberg, hann vara med och tänka ut hur jubileumsboken skulle se ut innan hon gick bort 2021. Arkivbild.Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT

Den älskvärde barnbokshjälten Alfons Åberg fyller 50 år i år, vilket firas bland annat med en ny bok, sammanställd av författaren Gunilla Bergström.

"Hon var för trött för att jobba, sa hon. Men så ringde hon upp mig i juli 2021 – en månad innan hon gick bort – och hade tänkt ut hela upplägget: Den skulle visa Alfons i olika åldrar, inte Alfonsböckerna genom fem decennier, som vi först planerat. Och som alltid med Gunilla var hennes val av upplägg och urval av titlar så självklara. När hon berättade om sin idé var det som att få facit", säger Sofia Hahr, Gunillas förläggare sedan 2009 i ett pressmeddelande.

Annons

I "Stora boken om Alfons" ingår fem böcker: "God natt, Alfons Åberg", "Listigt, Alfons Åberg", "Vad sa, pappa Åberg?", "Var är bus-Alfons?" och "Hur långt når Alfons?".

Dessutom innehåller boken presentationer av Alfons vänner och familj.

"Stora boken om Alfons" ges ut den 20 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons