Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Novotny i katastroffilm om Kiruna

Film • Publicerad 9 september 2022
Skådespelerskan Tuva Nuvotny och regissören Richard Holm. Pressbild.
Skådespelerskan Tuva Nuvotny och regissören Richard Holm. Pressbild.Foto: SF Studios

SF Studios satsar på en katastroffilm om Kiruna och järnmalmsgruvan i Kiirunavaara. Tuva Novotny gör huvudrollen i "Avgrunden", där hon har ett riskfyllt arbete som säkerhetschef i gruvan. Hon försöker balansera familj, en ny kärlek och en expojkvän som inte vill släppa taget – när marken plötsligt börjar skaka under deras fötter.

"Jag har regisserat en hel del action under min karriär och att nu få ta det ett steg till med en riktigt storskalig katastroffilm känns fantastiskt. Men ingen action engagerar om det inte finns karaktärer att identifiera sig med. Därför har det varit extra kul att jobba fram filmens familj tillsammans med skådespelarna under repetitionerna", säger regissören Richard Holm ("Johan Falk", "Gåsmamman") i ett pressmeddelande.

Annons

Filmen spelas in på plats i Kiruna, och i Tammerfors i norra Finland. I rollerna syns också bland andra Kardo Razazzi ("Heder"), finske Peter Franzén ("Vikings") samt Felicia Truedsson och Edvin Ryding.

"Avgrunden" har biopremiär i Sverige den 15 september 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons