Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nordström om "Talang": Vi är ofta oense

Tre av fyra jurymedlemmar har bytts ut inför den nya säsongen av "Talang". Komikern Johanna Nordström utlovar en stark säsong – och en splittrad jury.
Tv • Publicerad 12 januari 2023
Snart drar "Talang" i gång. Johanna Nordström är ny jurymedlem. Arkivbild.
Snart drar "Talang" i gång. Johanna Nordström är ny jurymedlem. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Den nya "Talang"-juryn består av skådespelaren Helena Bergström, Johanna Nordström och musikern Viktor Norén. De ansluter sig till David Batra, som har suttit i juryn sedan 2017.

– Jag fick ett samtal om att komma och göra en audition för "Talang"-juryn. Den gick ut på att jag fick sitta och låtsas vara en medlem som bedömde olika talanger och redan där kändes det jättekul. När de ringde och sade att jobbet var mitt så tackade jag ja direkt, säger Johanna Nordström.

En nagelbitare

Annons

Säsongens auditionavsnitt spelades in före jul medan semifinalerna och finalen sänds live under våren. Årets säsong är, enligt Johanna Nordström, redan en riktig nagelbitare.

– Jag trodde att jag skulle falla för en speciell typ av talang, men det har visat sig att när jag har tänkt “det här kommer jag att hata” så har jag älskat det. Det är ganska extrema och stora talanger i år. Det har varit väldigt hård konkurrens och vi har haft jättesvårt att välja vidare. Framför allt är det en otroligt bra säsong.

Johanna Nordström är född 1995 och minns programmet från sin barndom. Då drömde hon om att bli artist och att få gå i Zara Larssons fotspår.

– När hon sökte och vann (2008, reds anm) ville jag själv vara med. Jag hade drömmar om att sjunga och bli artist, men jag var alltid för feg för att våga söka till sådana typer av program. Det har varit en barndomsdröm för mig.

"Känslosamt"

Att bedöma talangerna och bestämma vilka som går vidare är juryns huvuduppgift. De fyra jurymedlemmarna har stora skor att fylla efter Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén. Johanna Nordström säger att det inte var självklart vilken slags bedömare hon ville vara – en snäll eller elak?

– När jag tänker efter så kanske jag faktiskt är den som trycker på det röda krysset mest. Men jag skulle säga att vi alla är ganska ärliga. När vi känner något så säger vi det och jag vågar alltid säga vad jag tycker och tänker. Det svåra är att inte bli påverkad eller färgad av de andra. Egentligen är jag nog en blandning av rak, ärlig och peppande.

TT: Hur ser det ut med tårarna, har det blivit några under säsongen hittills?

– Det är klart att man har blivit rörd flera gånger och det kommer nog komma lite tårar från Nordström. Men det är Helena (Bergström) som har tagit den rollen och visat mest känslor. Jag är den som mer har ställt mig upp och jublat och reagerat på det sättet. Men det är klart att det blir känslosamt, flera gånger!

Fakta: "Talang"

Programmet började sändas 2007 och har hittills sänts i tolv säsonger.

Människor (ibland tillsammans med djur) söker till programmet för att visa upp en talang inför en jury och är de tillräckligt bra går de vidare till semifinal.

Vinnare genom åren har varit bland andra operasångerskan Jill Svensson, sångerskan Zara Larsson och illusionisten Johan Ståhl.

Bert Karlsson, Sofia Wistam, Charlotte Perrelli, Carolina Gynning, Shirley Clamp, Bianca Ingrosso, Alexander Bard och Sarah Dawn Finer är några av de personer som genom åren suttit i juryn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons