Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nordmakedonien hoppar av Eurovison

Musik • Publicerad 14 oktober 2022
Vasil tävlade för Nordmakedonien i Eurovision Song Contest i Rotterdam 2021. Nästa år står landet över för att spara pengar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Nordmakedoniens statliga tv-bolag MRT meddelar att landet inte kommer att delta i nästa års Eurovision Song Contest i Liverpool. Anledningen är de höga energikostnaderna.

Genom att hoppa av tävlingen sparar landet in på registreringsavgiften som i år väntas blir ännu högre än de 39 143 euro, motsvarande drygt 430 000 svenska kronor, som debiterades förra året.

Annons

"Beslutet är för allmänhetens bästa. De ökade kostnaderna på grund av energikrisen tar upp en stor del av budgeten för offentliga tjänster", skriver tv-bolaget på sin hemsida.

Det är första gången som Nordmakedonien inte deltar i det tv-sända evenemanget sedan självständigheten från det forna Jugoslavien 1991.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons