Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nordiska museet samlar in efterlängtade kramar

Står du inför ett efterlängtat återseende efter månader av isolering? Glöm inte att föreviga ögonblicket, Nordiska museet efterlyser bilder på återseendets glädje.
Kultur • Publicerad 11 maj 2021
Nordiska museet samlar in berättelser och bilder på återseenden från hela landet. Pressbild.
Nordiska museet samlar in berättelser och bilder på återseenden från hela landet. Pressbild.Foto: Karl Heinz Hernried/Nordiska museet

Just nu genomförs det som förmodligen kommer att bli den största vaccinationsinsatsen i Sveriges och hela världens historia. För många innebär det en möjlighet att återförenas med nära och kära efter lång tid isär.

Sedan mars 2020 samlar flera museer runt om i landet in berättelser ur vardagen i pandemitider och nu efterlyser Nordiska museet efterlängtade kramar och ögonblick av återseendets glädje.

Annons

Insamlingen sker digitalt och vänder sig till alla som har återförenats med någon närstående.

"Vi efterlyser särskilt bilder på efterlängtade kramar och möten mellan nära och kära. Det blir en viktig del av historien om pandemin för framtida generationer", säger Anna Fredholm, intendent för nordisk samtidshistoria på Nordiska museet, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons