Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nobelmuseet tar emot pristagares glasögon

Kultur • Publicerad 11 november 2021
Den polska poeten Wislawa Szymborska tilldelades Nobelpriset i litteratur 1996. Nu har Nobelmuseet tagit emot tre föremål som ska ge en bild av hennes arbete.
Den polska poeten Wislawa Szymborska tilldelades Nobelpriset i litteratur 1996. Nu har Nobelmuseet tagit emot tre föremål som ska ge en bild av hennes arbete.Foto: Nobelstiftelsen

Nobelprismuseet har tagit emot tre föremål som tillhörde den framlidna polska poeten Wislawa Szymborska, som tilldelades Nobelpriset i litteratur 1996.

Föremålen, en penna, ett tackkort och ett par glasögon, ska ge en bild av den framlidna pristagarens arbetsprocess och har donerats av Wislawa Szymborskastiftelsen.

Annons

”Vi ber alltid pristagare som besöker oss att ta med sig ett föremål som betytt något särskilt för dem. Det hjälper oss att förmedla deras berättelser. Ibland får vi även donationer som är kopplade till pristagare som inte längre är i livet”, säger museichef Erika Lanner i ett pressmeddelande.

Wislawa Szymborska dog 88 år gammal 2012.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons