Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nirvana får rätt om bebisbild

Musik • Publicerad 4 september 2022
Nirvana från när det begav sig. Arkivbild från 1993.
Nirvana från när det begav sig. Arkivbild från 1993.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Nirvana vinner i rätten mot Spencer Elden, som fotograferades som naken bebis i en pool för det legendariska omslaget till Nirvanas skiva "Nevermind" från 1991, skriver Rolling Stone.

Domstolen menar att Elden väntat för länge med sin stämningsansökan.

Annons

Det var i augusti 2021 som Spencer Elden stämde Nirvana. Elden framhåller att hans vårdnadshavare aldrig gav något skriftligt tillstånd till att bilden skulle användas och menar att bandet har överträtt federala stadgar mot barnpornografi.

Elden har hävdat att han inte överträder någon preskriptionstid eftersom han säger att han fortfarande i vuxen ålder känslomässigt lider av att bilden på honom användes för över 30 år sedan. Domstolen avvisar det argumentet och säger att det skulle ge honom möjlighet att stämma bandet i all evighet.

Nirvanas advokater har sagt att anklagelserna är absurda och medlemmarna i Nirvana som fortfarande är i livet menar att Elden bland annat har slagit mynt av att vara "Nirvanababyn", att han flera gånger har återskapat omslagsbilden och att han har albumtiteln intatuerad på sitt bröst.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons