Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nio minuter lång applåd för Wes Anderson

Film • Publicerad 13 juli 2021
Wes Anderson, Timothee Chalamet och Tilda Swinton hyllades i Cannes.
Wes Anderson, Timothee Chalamet och Tilda Swinton hyllades i Cannes.Foto: Brynn Anderson

Regissören Wes Anderson och hans medarbetare fick ta emot en nio minuter lång applåd efter premiärvisningen av Andersons nya film "The French dispatch" på Cannesfestivalen. Enligt Variety är det en av festivalens starkaste hyllningar så här långt.

Filmen, med skådespelare som Bill Murray, Tilda Swinton och Timothee Chalamet, beskrivs som ett kärleksförklaring till journalistiken. Inspirerad av tidskriften The New Yorker väver Wes Anderson sin historia kring en bilaga till en dagstidning i Kansas, som följer världspolitiken, kulturen och gastronomi.

Till den obligatoriska fotosessionen inför visningen i Cannes hade Wes Anderson och hans skådespelare valt bort de traditionella svarta bilarna och anlände i stället i en guldfärgad partybuss. Lea Seydoux var dock kvar i Paris eftersom hon testat positivt för covid-19.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons