Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ninja Thybergs porrdrama gör succé i Sundance

Inte sedan Paul Thomas Anderssons "Boogie nights" har porrbranschen varit skådeplats i en spelfilm. Det påpekar flertalet av de nöjda recensenter som sett "Pleasure" på filmfestivalen i Sundance.
Film • Publicerad 2 februari 2021
Debuterande Sofia Kappels insats i "Pleasure" får mycket fina recensioner efter premiären på Sundance. Pressbild.
Debuterande Sofia Kappels insats i "Pleasure" får mycket fina recensioner efter premiären på Sundance. Pressbild.Foto: Grand slam film

Varietys kritiker hyllar filmen och uppskattar Ninja Thybergs sätt att underminera den "manliga blicken" och kallar "Pleasure" för "störande autentisk" i sitt uppsåt att skildra vad branschen har blivit.

"Rå, realistisk, oförglömlig och fokuserad" är några omdömen som återkommer i recensionerna. Även "kall och kalkylerad" förekommer.

Annons

Deadline berömmer också hur Ninja Thyberg lyckas ta en välbekant "a star i born"-story – om en ung svensk kvinna som vill lyckas i porrbranschens Los Angeles – och göra den intressant hela vägen.

Filmsajten The Playlist framhåller också debuterande huvudrollsinnehavaren Sofia Kapells prestation: "helt enkelt fenomenal", liksom fotot av Sophie Winqvist och filmmusiken av Karl Frid.

"Pleasure" är Ninja Thybergs långfilmsdebut. Den får svensk premiär senare i veckan på Göteborgs filmfestival.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons