Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nick Frost: Var rädd för att bli besatt

Det var Nick Frosts eget intresse för science fiction och skräck som fick honom att skriva manus till "The truth seekers". I serien som precis har haft premiär på Amazon Prime spelar den brittiske komikern också en av huvudrollerna.
Television • Publicerad 3 november 2020
Nick Frost spelar en man som på fritiden åker runt och letar efter paranormala fenomen. Pressbild.
Nick Frost spelar en man som på fritiden åker runt och letar efter paranormala fenomen. Pressbild.Foto: Amazon Prime

När Nick Frost var tonåring var han rädd att bli besatt av en demon.

– Jag hade läst att risken var störst från det att man var 12 till 16. Jag var livrädd, säger han till TT och fortsätter:

Annons

– Så på min 16-års-dag satte jag mig upp i sängen och skrek ”jag klarade det”.

Men det där satte sina spår. Sedan dess är Frost oerhört intresserad av science fiction och skräck och när han och parhästen Simon Pegg fann varandra satt de och tittade igenom alla avsnitt av tv-serien ”Arkiv X”. De körde runt i England och letade efter gamla spökhus att besöka, och under sin gemensamma filmkarriär har de ur humoristisk synvinkel berättat om zombier i ”Shaun of the dead” och om apokalypsen i ”The world's end”.

Kan orsaka apokalypsen

Nu kan man se de båda (mest Frost, Pegg har en mindre roll) i Amazon Prime-serien ”The truth seekers”, där Frost, som också har skrivit serien, spelar en man som på sin fritid åker runt och letar efter det paranormala. Men alla möten med spöken och andra väsen pekar på någonting ännu allvarligare, något som kan orsaka apokalypsen.

– Det var mitt intresse för det ockulta och paranormala, som fick mig att skriva serien, säger Nick Frost i ett Zoom-samtal från hemmet i London.

– Jag tycker att det vore trevligt att veta att vi inte är ensamma, att det finns någonting mer. När jag växte upp tyckte jag om filmer som ”Omen” och ”Exorcisten”, de har inspirerat mig.

Har flängt jorden runt

Han har inte bara skrivit och spelar huvudrollen, han är också en av seriens producenter. Men när inspelningen började ägnade han sig bara åt skådespeleriet.

– Det var alldeles för mycket dialog för att jag skulle kunna ägna mig åt något annat. Jag älskar mitt jobb, men det där med att lära in repliker är tufft.

Parhästen Simon Pegg har en mindre roll i ”The truth seekers”, han har som bekant varit upptagen med att flänga jorden runt för att filma nästa ”Mission impossible”-film.

– Vi har ett produktionsbolag tillsammans och vi får se vad som händer där. Vi har båda familjer, vi bor ganska långt från varandra, men vi kommer att göra mer saker tillsammans. Simon kom till inspelningen när vi hade varit igång i åtta veckor och han kom med välbehövlig energi till oss.

Fakta: Nick Frost

Ålder: 48 år.

Familj: Flickvän, två barn.

Bor: I England.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare filmer/tv-serier: bland annat ”Shaun of the dead”, “Hot fuzz”, “The boat that rocked”, “Paul”, “Attack the block”, “The world's end”.

Aktuell med: “The truth seekers”, tv-serie på Amazon Prime som hade premiär förra veckan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons