Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Neil Gaiman: "Två års trauma"

Teater • Publicerad 7 november 2021
Neil Gaiman har haft premiär på sin första pjäs. Arkivbild.
Neil Gaiman har haft premiär på sin första pjäs. Arkivbild.Foto: Andy Kropa

Fantasyförfattaren Neil Gaiman har haft premiär på den första teaterpjäsen baserad på en av hans böcker, "The ocean at the end of the lane". Och i en intervju säger han att covid har förändrat sättet som publiken tar del av hans verk, enligt Sky News.

– Jag tror att vi alla har gått igenom två års trauma, alla av oss var tvungna att ta oss igenom en värld vi inte trodde att vi skulle behöva ta oss igenom och det har tagit ut sin rätt på våra hjärnor, och ännu viktigare, på våra hjärtan.

Annons

Hans mörka saga om en liten pojke som jagas av ett slags monster spelas på Duke of York's Theatre på West End i London och blev två år försenad på grund av pandemin. Den handlar om hopp och om att komma samman, enligt Gaiman, som säger att premiären blev en särskilt stark upplevelse efter pandemin.

– Så många runt omkring mig grät, lyckliga tårar, och jag tror inte att vi hade känt en sådan stark samhörighet annars.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons