Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nästa "Zelda" får släppdatum

Med bara timmar emellan släppte japanska speljättarna Nintendo och Sony varsin videopresentation. Matigast var Nintendos, som bland annat avslöjade släppdatum och titel för nästa "Zelda"-spel.
Spel • Publicerad 14 september 2022
Link ser ut att kunna ge sig ut på flygtur i kommande "Tears of the kingdom". Pressbild.
Link ser ut att kunna ge sig ut på flygtur i kommande "Tears of the kingdom". Pressbild.Foto: Nintendo
"Store of seasons: A wonderful life" bjuder likt flera andra kommande Switchspel på bondgårdsliv. Pressbild.
"Store of seasons: A wonderful life" bjuder likt flera andra kommande Switchspel på bondgårdsliv. Pressbild.Foto: Nintendo
Ett nytt "Pikmin", det fjärde i ordningen i den 20 år gamla serien, är på gång. Pressbild.
Ett nytt "Pikmin", det fjärde i ordningen i den 20 år gamla serien, är på gång. Pressbild.Foto: Nintendo
Blixtar och dunder i kommande "Tekken 8". Pressbild.
Blixtar och dunder i kommande "Tekken 8". Pressbild.Foto: Bandai Namco

Både Nintendo och Sony hoppade över spelmässan Gamescom i år. I stället satsar de båda på att visa upp vad som komma skall i sina digitala videopresentationer.

Först ut var Nintendo, som också bjöd på mest kvantitet, med en lång rad trailers och presentationer i ett familjevänligt format. Mycket rör sig om Switchversioner av spel som redan finns hos konkurrenterna, som Josef Fares "It takes two" (4 november), utmanande rävspelet "Tunic" (27 september) och en radda "Resident evil"-spel, med senaste "Village" först ut 28 oktober.

Bondelivet lockar

Annons

För den som vars gröna fingrar kliar, väntar en lång rad spel med olika odlingsinslag till hybridkonsolen. Nästa sommar släpps "Story of seasons: A wonderful life", som lockar med traditionellt bondgårdsliv, där man själv och figurerna runt omkring åldras.

"Fae farm" ser ut lite som "Animal crossing", men med inslag av strider och samarbete med tre andra spelare, kommer nästa vår, och "Rune factory 3 special" dyker upp någon gång nästa år. För den som inte vill vänta till 2023 kan spaden sättas i marken i "Harvestella" redan den 4 november. Spelet lockar förutom med djur och odlingar även med olika äventyr – bland annat i en u-båt.

"Goldeneye" och "Zelda"

Strategi ur en pysslings perspektiv bjuds det på i "Pikmin 4", signerat spellegendaren Shigeru Miyamoto. Mer än så, och att det släpps nästa år, avslöjades inte.

Värt att nämna är också att nästa spel i strategiserien "Fire emblem" kommer i början av nästa år och att Nintendo 64-klassikern "Goldeneye" kommer till Nintendos prenumerationstjänst med onlinestöd. Rysarspelet "Fatal frame: Mask of the lunar eclipse", som följer en flicka som jagar förlorade minnen med hjälp av en kamera, ska för första gången släppas utanför Japan.

Alla svältfödda "Zelda"-supportrar fick också äntligen en kort trailer, släppdatum och en officiell titel på uppföljaren till kritikerhyllade "Breath of the wild". "Tears of the kingdom", som till stor del verkar utspela sig i luften, kommer den 12 maj.

Japansk historia

Konkurrenten Sonys presentation "State of play" var hälften så lång som Nintendos "Direct", och hade färre nyheter. De första bilderna ur slagsmålsspelet "Tekken 8" visades upp. För första gången utanför Japan släpps "Yakuza"-avknoppningen "Like a dragon: Ishin". I stället för gangstertakter i ett nutida japanska storstäder följer man en svärdsvingande samuraj på jakt efter hämnd i 1860-talets Japan.

Den som vill ha mer action kan se fram emot Sydkoreanska "Stellar blade" (tidigare känt under arbetsnamnet "Project Eve" som utspelar sig i en dyster framtid, samt Team Ninjas "Rise of the ronin" som likt "Ishin" utspelar sig i 1800-talets Japan. Spelen släpps 2023 respektive 2024.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons