Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Myth of empires" anklagas för kodstöld

Spel • Publicerad 9 december 2021
"Myth of empires" har plockats ned från Steam. Pressbild.Foto: Angela Game

Det strategiska sandlådespelet "Myth of empires" har plockats ned från distributionsplattformen Steam, till följd av anklagelser om kodstöld, uppger PC Gamer.

Enligt PC Gamer rör det sig om amerikanska Studio Wildcard, som ligger bakom överlevnadsdinosauriespelet "Ark: Survival evolved", som lämnat in en anmälan.

Annons

Företaget uppger enligt anmälan att en person som haft tillgång till "Arks" källkod är en av grundarna till Angela Game, studion bakom "Myth of empires". Dessutom finns spelmekaniska element som är identiska mellan spelen, vilket inte kan vara en slump, påstås det.

Kina-baserade Angela Game bestrider påståendena i ett uttalande på sin sajt och hävdar att bolaget äger alla immateriella rättigheter till "Myth of empires", och att man hoppas att spelet snart finns tillgängligt på Steam igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons