Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Musiklivet lockade 1,1 miljoner utländska turister

Musik • Publicerad 18 juli 2023
Den albansk-brittiska sångerskan Dua Lipa var en av de artister som drog stor publik i Storbritannien i fjol. Arkivbild.
Den albansk-brittiska sångerskan Dua Lipa var en av de artister som drog stor publik i Storbritannien i fjol. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Brittiska musiker och artister drog i fjol in 88,5 miljarder kronor till den brittiska ekonomin. Detta enligt en ny rapport från UK Music, en organisation som samlar den brittiska musikindustrin.

Enligt rapporten tog 14,4 miljoner musikturister del av fjolårets konserter och festivaler på olika platser i Storbritannien. Av dessa kom 1,1 miljoner musikturister från utlandet.

Som de största publikdragarna under 2022 nämns Harry Styles, Dua Lipa, Ed Sheeran och Elton John men också Glastonburyfestivalen där bland andra Paul McCartney uppträdde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons