Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Medlare inkopplad timmar före skådespelarstrejk

Film • Publicerad 12 juli 2023
Skådespelaren Ryan Pearcy strejkar tillsammans med manusförfattarna utanför Paramount Pictures i maj. Arkivbild.
Skådespelaren Ryan Pearcy strejkar tillsammans med manusförfattarna utanför Paramount Pictures i maj. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Förhandlare för Hollywoods skådespelarfack SAG-AFTRA och för de stora film och strömningbolagen har gått med på att ta in en statlig medlare, skriver Los Angeles Times.

Endast timmar återstår innan deadline för den stundande skådespelarstrejken, som hotar att ansluta till manusförfattarstrejken som pågått sedan i maj.

Annons

SAG-AFTRA sade i ett uttalande att att de gått med på en "sista-minuten-förfrågan" från Alliance of motion picture and television producers (AMPTP), som representerar deras arbetsgivare i ett försök att lösa upp de bittra förhandlingarna.

Men skådespelarfacket och AMPTP är fortfarande långt ifrån varandra i förhandlingarna och SAG-AFTRA har inte uttryckt någon vilja att förlänga deadline för strejken, som går ut natten till torsdag, amerikansk västkusttid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons