Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Marknaden för NFT-objekt bromsar in

Kultur • Publicerad 4 maj 2022
Ett konstverk av roboten Sophia såldes som NFT på en auktion i fjol. Arkivbild.
Ett konstverk av roboten Sophia såldes som NFT på en auktion i fjol. Arkivbild.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Intresset och marknaden för NFT-objekt verkar ha mattats av efter pandemin, rapporterar Wall Street Journal.

"Non-fungible tokens" är en typ av äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar ett digitalt konstverk från att kopieras.

Annons

Försäljningen av NFT nådde den absoluta toppen med runt 225 000 sålda objekt per vecka i september i fjol – och har fallit till 19 000 den här veckan, ett ras på över 90 procent.

Antalet aktiva kryptoplånböcker har också sjunkit. Från 119 000 stycken i november till någonstans kring 14 000 i skrivande stund.

Enligt Wall Street Journal nådde intresset för NFT sin kulmen i januari i år, då termen var som mest eftersökt på Google, och har minskat med kring 80 procent sedan dess.

I fjol gav sig en rad artister och konstnärer in i NFT-branschen. Konstnären Beeples verk ”Everydays. The first 5 000 days” såldes för 69 miljoner dollar, ungefär 680 miljoner kronor, på Christie's auktioner i mars i år, ett rekord som verkar hålla i sig framöver.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons