Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Marilyn Manson anklagas för misshandel – får sparken

Rockstjärnan Marilyn Manson får lämna tv-serien "American gods" efter anklagelser om misshandel och grooming. Hans skivbolag Loma Vista Records har också avslutat allt samarbete. Själv nekar han till anklagelserna.
Nöje • Publicerad 2 februari 2021
Marilyn Manson anklagas av flera kvinnor för fysisk och psykisk misshandel. Arkivbild.
Marilyn Manson anklagas av flera kvinnor för fysisk och psykisk misshandel. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Skådespelaren Evan Rachel Woods har tidigare berättat om att hon varit utsatt för psykisk och fysisk misshandel i ett förhållande. Nu har hon namngivit sin före detta partner Marilyn Manson i ett Instagraminlägg, där hon skriver att hon blev hjärntvättad och manipulerad till undergivenhet när de var ett par.

Deras relation blev offentlig när hon var 19 år och han var 38. De förlovade sig 2010 när de varit tillsammans i tre år. Hon bröt senare förlovningen kort därefter. Nu anklagar "Westworld"-stjärnan Marilyn Manson för att ha groomat henne som tonåring.

Annons

Kort efter att hennes inlägg publicerats slöt fler kvinnor upp och delade med sig av liknande berättelser samt att de lider av posttraumatiskt stressyndrom som följd av Mansons trakasserier.

I en egen kommentar på Instagram har Marilyn Manson svarat på anklagelserna, som han nekar till och kallar för "hemska förvrängningar av verkligheten".

"Mina intima relationer har alltid varit byggda på samtycke med likasinnade partners", skriver han bland annat.

Rockstjärnan, som egentligen heter Brian Warner, har efter anklagelserna fått sparken från två tv-uppdrag: Hans medverkan i tv-serien "American gods" ska upphöra meddelar den amerikanska kabel-tv-kanalen Starz, som offentligt ställer sig på offrens sida, skriver Deadline.

AMC Networks som gör tv-serien ”Creepshow” där Marilyn Manson är med har valt att stänga av honom under tiden fallet utreds.

Marilyn Mansons skivbolag Loma Vista Records har också valt att sparka honom efter Evan Rachel Woods och de andra kvinnornas anklagelser.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons