Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Måneskin om EM: Vi kommer att bli fiender

Det italienska bandet Måneskin vann årets Eurovision med låten "Zitti e buoni". I kväll har Italien chansen att också ta hem fotbolls-EM.
Musik • Publicerad 11 juli 2021
Måneskin tog emot sin svenska guldskiva av Lotta Engberg när de uppträdde på premiären av Lotta på Liseberg i juni. Arkivbild.
Måneskin tog emot sin svenska guldskiva av Lotta Engberg när de uppträdde på premiären av Lotta på Liseberg i juni. Arkivbild.Foto: Tommy Holl/TT

Förutom att belägra topplistor världen över, tillbringar det italienska vinnarbandet all sin tid i en musikstudio i Rom – utom de dagar när Italien spelar sina matcher i EM förstås.

Detsamma gäller när Italien nu möter England, enligt brittiska ITV News, som har gjort en intervju med Måneskin.

Annons

– Vi kommer att bli fiender, säger basisten Victoria De Angelis.

Italien vann Eurovision med sina 524 poäng, samtidigt som Storbritannien då fick gå hem utan några poäng alls. När tv-kanalens reporter frågar om de kommer att visa mer barmhärtighet mot England i finalmatchen, är svaret "det kommer vi inte".

De Angelis tror att musik betyder mer för italienarna än fotboll, som svar på en direkt fråga från reportern. Men där håller inte sångaren David Damiano med:

– Jag vet inte. Jag tror båda.

– Det är olika saker. Båda ger en känsla av att vara del av något, tillägger De Angelis.

När de därefter får frågan om vad de föredrar – att vinna fotbolls-EM eller att bli etta på världens topplistor, svarar Damiano och De Angelis tveklöst:

– Att vara nummer ett på listorna. Förlåt.

Men Måneskin behöver kanske inte välja. Bandet ligger redan på första plats på Spotifys globala lista med låten "Beggin'".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons