Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Magi i barockmiljö i årets radiokalender

Radio • Publicerad 9 november 2020
Illustration av Emil Maxén från boken "Knäckarbanketten" bredvid Frida Mankert och Mio Ollinen som spelar huvudrollerna i Barnradions julkalender. Pressbild.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Årets julkalender i Barnradion heter "Knäckarbanketten" och bygger på författaren Sara Bergmark Elfgrens och illustratören Emil Maxéns bok med samma namn.

Historien utspelar sig i ett hertigdöme som styrs av tvillingbröderna Ludbert och Odert, som avskyr varandra och som dessutom har förbjudit julafton.

Annons

I centrum för berättelsen står barnen Ottilia och Amund, hertigdottern och svinpojken, som spelas av 13-åriga uppsalabon Frida Mankert och 14-årige Mio Ollinen från Stockholm.

Eva Staaf står för regin, Frida Johansson för musiken, och i övriga roller hörs bland andra Andreas Rothlin Svensson, Omid Khansari, Maria Sundbom Lörelius, Angelika Prick, Sven Björklund, Eva Melander och Olof Wretling.

Julkalendern i Barnradion har premiär 1 december i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons