Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Madonna dök upp på stödgala för hiv/aids

Musik • Publicerad 6 november 2021
Madonna under ett uppträdande. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Popstjärnan Madonna överraskade med ett gästspel på Amfar-galan i Los Angeles, där hennes vän Jeremy Scott, kreativ chef för Moschino, belönades för sitt arbete med hiv/aids. Strax efter att ett fotografi föreställande Madonna auktionerades ut för över 600 000 kronor klev popdrottningen upp på scen, och berättade om hur hon drogs in i kampen mot sjukdomen, skriver Variety.

När hon besökte Amfar-galan 1991 tvingades Madonna dementera ett rykte att hon själv hade fått sjukdomen, vilket hon kallar en "ögonöppnande erfarenhet."

Annons

– Jag förstod då att det fortfarande fanns så mycket rädsla. Att folk trodde att om du stod bredvid, eller kramade någon med aids, så skulle du få det. Jag såg hur mycket skada det gjorde. Hatet, skammen, rädslan och desinformationen som omgav de som led av den här sjukdomen – och tyvärr existerar den rädslan fortfarande, sade hon bland annat.

Madonna lade till att kampen mot hiv/aids inte är över.

– Vi kan aldrig vara för självbelåtna när det kommer till den här tysta mördaren som fortsätter att orsaka förödelse i människors liv över hela världen, sade hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons