Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lindarw bjuder in till After Dark-klubb

After Dark-legendaren Christer Lindarw klarade bara några år som pensionär. Nu gör han comeback med en ny dragshow – men utan att själv stå på scen.
Nöje • Publicerad 20 oktober 2021
Christer Lindarw vid invigningen av Stockholm Pride i somras. Arkivbild.
Christer Lindarw vid invigningen av Stockholm Pride i somras. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT
Lasse Flinckman och Christer Lindarw i Melodifestivalen 2004.
Lasse Flinckman och Christer Lindarw i Melodifestivalen 2004.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I februari nästa år slår krogshowen Club After Dark upp portarna på Vasateatern i Stockholm. På scen står en tolv man stark dragshow-ensemble, men inte Christer Lindarw. Efter mer än fyra decennier i rampljuset håller han sig den här gången i kulisserna. Lindarw producerar showen, designar scenkläderna och ska även ge lite personregi.

– Det ska bli kul att se showen utifrån för en gångs skull och att vara med och forma den, säger han.

Annons

– Det är också så skönt att ha en helg där jag kan gå på fest eller middag. Jag har inte kunnat göra det på 40 år. Jag har kommit så långt ifrån ett vanligt umgängesliv. Vi har ju alltid jobbat när andra varit lediga.

Men han stänger inte sceningången helt.

– Vi får se hur kul det blir. Jag håller det lite öppet och jag kanske hoppar upp på scenen någon kväll om jag känner för det, men bara om jag får feeling.

"Ska det bara dö ut?"

2017 tackade Christer Lindarw och After Dark för sig med avskedsshowen "This is it". Sedan dess har han njutit av att vara ledig, men samtidigt störde han sig på att ingen verkade vilja plocka upp stafettpinnen efter After Dark.

– Det är ju ingen som tar vid där vi slutade. Det finns ingen ny grupp som gör den här typen av show. Allt som vi har byggt upp och som har fått en så stor publik genom alla dessa år – ska det bara dö ut nu bara för att jag slutar? Nej, då får jag föra traditionen vidare själv.

Christer Lindarw konstaterar att hela krogshowsgenren håller på att dö ut. Visserligen lockar artister som Ola Salo och Danny Saucedo stor publik till sina shower, men då handlar det om vanliga konserter i lite lyxigare format, tycker han. Och han anser att dagens drag-artister är alldeles för jag-fixerade för att vilja syssla med krogunderhållning.

"Extremt individualistiskt"

– Ungdomarna som kör drag har mer looken och stilen från "RuPaul's dragrace". För dem handlar det om att skapa en extrem look och att bli en karaktär. De kan vara jävligt balla, men de är mer som konstverk. Det är extremt individualistiskt och de gör ju inga shower där man byter karaktärer och gör allt från buskis till Broadway. Det är den traditionen som jag vill lite hålla vid liv.

Vasateatern är en perfekt lokal, tycker han, och meningen är att ge showkvällarna en Moulin Rouge-aktig nattklubbsatmosfär.

– Vi försöker att få tillbaka lite känslan som vi hade när vi hade egen klubb på gamla David Bagares gata där allt började 1976. Hela kvällen är som en stor show och det ska vara kul happenings redan i foajén.

Fakta: Christer Lindarw

Född 1953 i Eskilstuna.

Startade After Dark tillsammans med Lasse Flinckman och Roger Jönsson 1976. Genombrottet kom 1980 med showen "Förför Sverige i tiden" på Hamburger Börs i Stockholm.

Har gjort ett 20-tal shower med After Dark. Kom 2004 på tredje plats i Melodifestivalen med bidraget "La dolce vita". Har som kläddesigner skapat kläder åt bland andra Diana Ross och låg bakom klänningen som Lill Lindfors låtsades tappa i schlager-EM 1985.

Tog 2017 farväl av publiken med avskedsshowen "This is it".Var då ensam kvar som originalmedlem efter Lasse Flinckmans död 2016.

Aktuell som producent för Club After Dark på Vasateatern i Stockholm med premiär 4 februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons