Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Laura Pausini och Mika leder Eurovision

Trion som leder årets Eurovision Song Contest, ESC, i italienska Turin är artisterna Laura Pausini och brittiska Mika tillsammans med programledaren Alessandro Cattelan.
Eurovision Song Contest • Publicerad 3 februari 2022
Laura Pausini är en av programledarna i årets Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Laura Pausini är en av programledarna i årets Eurovision Song Contest. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Eurovisionarrangören EBU skriver att trion leder både semifinalerna och den stora finalen 14 maj.

Laura Pausini slog igenom som 19-åring med låten "La solitudine", som blev en internationell hit. Hon är den första italienska artisten som vunnit en amerikansk Grammy och 2021 nominerades hon till en Oscar för bästa originalsång "Io sì (Seen)", från filmen "Med livet framför sej".

Annons

Mika är en libanesisk-brittisk artist som växt upp i Frankrike och pratar flytande italienska. Han har bland annat suttit i juryn i italienska "X factor" och haft egna underhållningsprogrammet "Stasera casa Mika" i italiensk tv. I övriga världen är han mest känd för hits som "Grace Kelly" och "Lollipop".

Alessandro Cattelan har bland annat varit programledare för italienska "X factor".

Eurovision Song Contest har arrangerats i Italien två gånger tidigare, i Rom 1991 och Neapel 1965.

2021 stod den italienska gruppen Måneskin som vinnare av Eurovision. Staden Turin arrangerade vinter-OS 2006 och har därför den olympiska arenan Palaolimpico, där ESC kommer äga rum 10, 12 och 14 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons