Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lars Demian till Göteborgs stadsteater

Kultur • Publicerad 23 maj 2023
Göteborgs stadsteater presenterar spelåret 23/24. Arkivbild.
Göteborgs stadsteater presenterar spelåret 23/24. Arkivbild.Foto: Erik Svensson/TT

Lars Demian, tyskt gästspel och en hyllningspjäs till Monica Zetterlund. Nu presenterar Göteborgs stadsteater programmet för teateråret 2023/24, som bland annat innehåller sju nyskrivna pjäser.

Teaterhösten drar i gång i början av september då den framstående tyska teatern Schaubühne/Berlin gästar Göteborg med "Orlando", baserad på Virginia Woolfs banbrytande roman från 1928.

Annons

Under spelåret följer sedan bland annat "Frankenstein" i regi av Sisela Lindblom, en musikalisk föreställning med Lars Demian, hyllningspjäsen "Monicas vals" om Monica Zetterlund och "Hamlet" i regi av Kristina Hagström-Ståhl.

Dessutom kommer den ukrainska regissören Tamara Trunova till Sverige från Left Bank Theatre i Kiev. Med sig har hon "Bad roads", sex historier om människor i skuggan av ett krig.

Biljetterna släpps den 24 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons