Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturministern vill utreda gangsterrap

Musik • Publicerad 2 december 2021
Jeanette Gustafsdotter (S). Arkivbild.
Jeanette Gustafsdotter (S). Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Den nytillträdda kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) är öppen för att utreda om gangsterrap leder till brottslighet, säger hon till SVT.

– Absolut titta på det och se om det leder till brott. Då måste vi göra någonting åt det, annars ska vi absolut inte göra det, säger hon.

Annons

Gangsterrappen kommer på tal apropå statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att alla statsråd ska hjälpas åt för att bekämpa gängbrottsligheten.

– Självklart är det som statsministern säger, vi ska vända på varje sten för att komma åt problemen som finns i samhället, säger Jeanette Gustafsdotter till SVT.

Hur en sådan utredning skulle gå till konkret framkommer inte i intervjun med Gustafsdotter. Tidigare har Sverigedemokraterna uppmanat Brottsförebyggande rådet att utreda musikgenrens skadeverkningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons