Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kritikerna: Oscar Zia fick revansch

Han slipper säga upp sig eftersom kritikerna är rörande överens: Oscar Zia fick en lättare uppgift i Melodifestivalens andra deltävling – och tog revansch.
Melodifestivalen • Publicerad 13 februari 2022
Programledaren Oscar Zia fick en lugnare kväll i andra deltävlingen av Melodifestivalen.
Programledaren Oscar Zia fick en lugnare kväll i andra deltävlingen av Melodifestivalen.Foto: Anders Wiklund/TT

Om det blev samma kaos som förra veckan skulle Oscar Zia hoppa av Melodifestivalen. Det hotade han med på skämt och flera medier nappade på uttalandet. Men till TT säger han att det inte kommer att ske.

– Nej, jag kommer inte att säga upp mig. Jag tror inte ens att jag kan säga upp mig utan att begå kontraktsbrott. Men man kan alltid hoppas! Nej, jag skojar.

"Fantastisk publik"

Annons

Flaggskeppet Melodifestivalens ansikte utåt är en 25-åring från Svedala som fick en otacksam roll under den första svettiga deltävlingen. Oscar Zia lyckades med hjälp av bättre teknikflyt vända skutan under lördagskvällen.

– Jag är supernöjd och jag hade en jättekul kväll. Den innehöll allt jag önskade mig. En fantastisk publik, en massa känslor från artisterna och att jag satte varje danssteg, säger han.

Och även kritikerna är nöjda med programledarens insats. Aftonbladets Markus Larsson skriver att Oscar Zia "fick visa att han är en bra programledare för Melodifestivalen".

Göteborgs-Postens Jan Andersson konstaterar att "programledaren och SVT drev förnämligt med sig själva vilket såklart är det bästa sättet, kanske det enda, att förhålla sig till ett magplask".

Expressens Maria Brander kallar Zias insats en imponerande upphämtning och tror att han "lika gärna kunde ha kommit ur röstningshaveriet som en traumatiserad spillra till programledare".

Rydberg får ris och ros

Att SVT valde Eva Rydberg som sidekick föll däremot inte kritikerna på läppen. Jan Andersson undrar om Rydberg verkligen främst är förknippad med Melodifestivalen och Dagens Nyheters Matilda Källén skriver att programmet blev "märkligt centrerat kring en person". Maria Brander går mot strömmen och kallar valet av sidekick "SVT:s bästa beslut i år".

När det gäller musiken verkar kritikerna nöjda över att ha tippat Liamoo till final med en jordskredsseger. John Lundviks låt och hans oerhörda popularitet hos svenska folket verkar däremot väcka en del frågetecken. Markus Larsson kallar "Änglavakt" för ett "snarkpiller" och Matilda Källén tycker låten är "ett trött pekoral".

Maria Brander skriver att det enda bidrag som förtjänar att gå direkt till Eurovision Song Contest i Turin är mellanakten Eva Rydbergs och Ewa Roos "Rena rama ding dong (international remix)".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons