Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kristen Stewart i ny film om Susan Sontag

Film • Publicerad 11 februari 2023
Kristen Stewart ska spela Susan Sontag i en ny film. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Kristen Stewart, känd från bland annat "Twilight-filmerna" och "Panic room", ska spela den amerikanska författaren, filosofen och kritikern Susan Sontag i en ny biografisk film, skriver Los Angeles Times.

Sontag var kanske mest känd för sina essäer som hon bland annat gav ut i "Against interpretation" och "Om fotografi". Men hon skrev också romaner, regisserade filmer och var en tongivande intellektuell och debattör i samtidsdebatten.

Filmen kommer dock inte att vara en vanlig biografisk film, den ska också ha en metahandling där man får se Stewart förbereda sig för att spela Sontag. Kirsten Johnson ska regissera filmen, som baseras på biografin "Sontag: her life and work” av Ben Moser. Inspelningarna är tänkta att påbörjas på filmfestivalen i Berlin, där Stewart också leder juryn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons