Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kraftig brand i Snösätra industriområde

Det gamla industriområdet Snösätra i södra Stockholm brinner. Området har blivit känt som ett graffiticentrum och har under hösten delvis börjat rivas.
Kultur • Publicerad 16 november 2020
Det började brinna i ett industriområde i Snösätra i södra Stockholm på måndagen. Räddningstjänsten larmades till platsen strax före klockan sex på morgonen och bekämpar branden med cirka 25 brandmän.Foto: Jessica Gow/TT

Larmet om branden kom under måndagsmorgonen och enligt räddningstjänsten ska det röra dig om en mindre enplansbyggnad som brinner.

– Det har varit fart där under morgonen, men de håller på att trappa ner lite grann nu, säger Alexander Westerberg vid Räddningscentral Mitt.

Annons

Hur stor del av området som är skadat och vad som startat branden är i nuläget oklart. Ingen ska ha kommit till skada i branden.

Snösätra har sedan 2014 varit en fristad för graffitimålning med mängder av målade väggar, en av Europas största graffitiutställningar. Tidigare i år beslutades att områdets södra delar skulle rivas, då det ligger i ett nybildat naturreservat.

Mikael Rickman, ordförande i föreningen Kulturkvarter Snösätra, tycker att det är väldigt beklagligt att det brinner i området.

– Det har hänt mycket negativt i området sedan rivningen sattes igång, säger han och berättar att obehöriga gjort intrång i föreningens lokaler och att en stor mängd bråte flyttats till områdets norra delar — som inte berörs av rivningen.

– Vi hoppas att det kommer hända något positivt i området. Vi försöker ge vår energi och göra det vi har mandat att göra. Vi vill ju det bästa för området. Vi vill jobba framåt och utveckla så att alla känner sig trygga och välkomna, säger Mikael Rickman.

Branden var vid 11-tiden under kontroll.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons