Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kort process avgjorde ödet för "Forrest Gump 2"

Tanken på en uppföljare av megasuccén "Forest Gump" från 1994 har varit uppe till diskussion – och den blev kort, avslöjar Tom Hanks.
Film • Publicerad 11 september 2022
Tom Hanks gjorde processen kort med planerna på en uppföljare av "Forrest Gump". Pressbild.
Tom Hanks gjorde processen kort med planerna på en uppföljare av "Forrest Gump". Pressbild.Foto: Paramount Pictures

– Den varade i 40 minuter och sedan sade vi "aldrig", avslöjar skådespelaren i en intervju med podcasten "Happy sad confused", rapporterar NME.

Den sexfaldigt Oscarsbelönade filmen baserades på en roman från 1986 av Winston Groom – en bok som fick en uppföljare med titeln "Gump and Co" 1995.

Annons

Trots filmframgången, med Oscar för bland annat bästa film, manus och regi och där Hanks själv fick en statyett för bästa manliga huvudroll, fimpades planerna på en uppföljare tämligen omgående.

Tom Hanks säger också i intervjun att han inte har gjort särskilt många uppföljare under sin karriär.

– En smart sak som jag har gjort är att jag aldrig har skrivit på ett kontrakt med skyldighet att göra en uppföljare. Jag har alltid sagt: "Okej, om det finns en anledning att göra en, låt oss göra det, men ni kan inte tvinga mig".

Hanks har dock återförenats med "Forrest Gump"-regissören Robert Zemeckis i flera produktioner som "Pinocchio", "Cast away" och "Polarexpressen".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons