Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Köpet av Stordalens förlag kan stoppas

Litteratur • Publicerad 3 maj 2021
Bonnier Books köp av Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing kan stoppas. Arkivbild.
Bonnier Books köp av Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing kan stoppas. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den norska motsvarigheten till konkurrensverket överväger att stoppa Bonnier Books köp av Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing, skriver NTB.

Konkurrenstilsynet anser att priserna för både fysiska böcker och ljudböcker på strömningstjänster riskerar att öka om köpet går igenom.

Annons

Bonnier Books kungjorde i november att man ville köpa 70 procent av Strawberry Publishing. Sedan tidigare äger Bonnier Books också 50 procent av Norges största förlag Cappelen Damm.

– Uppköpet kommer att leda till att Cappelen Damms redan starka ställning blir ytterligare förstärkt. Strawberry Publishing är ett förlag med betydande konkurrenskraft på marknaden och det har utmanat de etablerade förlagen, säger avdelningsdirektör Gjermund Nese till NTB.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons