Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Klassisk "lockdown"-musik efterlyses

Kultur • Publicerad 6 oktober 2020
Wigmore Hall efterlyser nu musikverk från hela världen, som ska spegla nedstängningarna under coronatiden. Arkivbild.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Det ansedda konserthuset Wigmore Hall i London efterlyser musik som ska spegla erfarenheten av att vara instängd i en så kallad "lockdown", under corona. Det betalda uppdraget utlyses internationellt.

De välkomnar sökande över 18 år från alla bakgrunder, men särskilt kvinnliga, hbtq-kompositörer, svarta, asiatiska eller från andra etniska minoriteter.

Annons

– Sedan 2005 har Wigmore Hall beställt eller varit delbeställare av över 500 nya verk från kompositörer över hela världen. I det här projektet letar vi efter nya röster, säger vd:n John Gilhooly till The Guardian.

En oberoende panel kommer att välja ut tolv verk som ska få premiär på Wigmore Hall under 2022.

– För vissa har nedstängningen varit en tid av ångest och förtvivlan, isolering och kris, diskriminering och ojämlikhet. Men för andra har det varit en tid av förnyelse, reflektion och tillfällen av lycka. Genom att beställa tolv nya verk vill vi spegla alla de situationerna, och många fler, säger John Gilhooly.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons