Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kieran Long fortsätter på Arkdes

Kultur • Publicerad 12 januari 2023
Kieran Long. Arkivbild.
Kieran Long. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Regeringen har beslutat att ge Kieran Long fortsatt anställning som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design, Arkdes. Anställningen gäller för perioden 1 maj 2023 till 30 april 2026.

"Under Kieran Longs ledning har Arkdes bedrivit en kvalitativ och nydanande verksamhet med höga ambitioner. Det långsiktiga utvecklingsarbete som överintendent Long påbörjat inom myndigheten ges genom denna fortsatta anställning goda förutsättningar att få fortsätta", säger kulturminister Parisa Liljestrand i ett pressmeddelande.

Det har blåst en del kring Kieran Long sedan han tillträdde 2017 – han har exempelvis kritiserats för att ha en hårdhänt ledarstil, för att ha odlat ett hierarkiskt chefskap och för att ha eftersatt forskningen på den statliga institutionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons