Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kevin Spacey: Han hittar på allt

Kevin Spacey menar att en av männen som anklagar honom för sexuella trakasserier har "hittat på historien från början till slut".
Nöje • Publicerad 14 juli 2023
Den amerikanske skådespelaren Kevin Spacey, på väg mot rättegången.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Kevin Spacey befinner sig i vittnesbåset för andra dagen under rättegången i London där fyra män anklagar honom för sexuella trakasserier och övergrepp, skriver Deadline.

Enligt åtalet ska han ha tagit tag om en mans skrev "som en kobra". Själv menar Spacey att allt är påhittat och att målsäganden bara är ute efter "pengar, pengar och åter pengar".

Annons

– Jag tror inte ett ord på det som kommer ut ur hans mun, säger Kevin Spacey från vittnesbåset.

Under rättegången fick Spacey frågan om att "ta någon på skrevet" var något han vanligtvis gör mot människor han träffar för första gången – vilket Spacey nekar till.

De fyra männen har oberoende av varandra beskrivit mötena med Kevin Spacey som eskalerande, från oönskad beröring till aggressiva smekningar.

Tidigare under rättegången tillstod Spacey att han haft intima kontakter med männen. Men han förnekade i vittnesbåset att han hade förgripit sig sexuellt på tre av männen. Han medgav dock, utan att säga sig komma ihåg händelsen, att han, som en "klumpig invit", tagit ett grepp i grenen på den fjärde under en dryckesnatt.

Rättegången inleddes 28 juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons