Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kathy Griffin blev Elon Musk – stängdes av

Nöje • Publicerad 7 november 2022
Kathy Griffin ändade sitt namn till Elon Musk på Twitter. Arkivbild.
Kathy Griffin ändade sitt namn till Elon Musk på Twitter. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT

Den amerikanska komikern och skådespelaren Kathy Griffin har fått sitt Twitterkonto nedstängt sedan hon ändrat sitt eget Twitternamn till Elon Musk och använt en profilbild på honom.

Samma dag hotade Elon Musk med permanent nedstängning av Twitterkonton för den som utger sig för att vara någon annan. Detta sedan amerikanska kändisar bytt sina egna namn till Elon Musk för att protestera mot beskedet att Twitterkontons äkthet i fortsättningen ska verifieras enbart mot avgift.

Annons

För 8 dollar i månaden kan Twittrare få en äkthetsstämpel på sina konton, enligt Musk som just sagt upp en delar av personalstyrkan.

Även skådespelerskan Valerie Bertinelli använde sig av Elon Musks namn och twittrade ut stöd till demokratiska politiker innan hon bytte tillbaka till sitt eget namn. Twitter har ännu inte svarat på AP:s frågor om nedstängningen av Kathy Griffins konto.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons