Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Karin Dreijer bryter med SVT efter satirinslag

Tv • Publicerad 14 oktober 2022
Karin Dreijer, även känd som artisten Fever Ray, anklagar SVT och satirprogrammet "Svenska nyheter" för transfobi. Arkivbild.
Karin Dreijer, även känd som artisten Fever Ray, anklagar SVT och satirprogrammet "Svenska nyheter" för transfobi. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Satirprogrammet "Svenska nyheter" är i blåsväder igen. Artisten Karin Dreijer, även känd som Fever Ray, tackar nej till en planerad dokumentärserie i SVT efter ett inslag i humorprogrammet, skriver SVT Kultur.

I inslaget, som sändes förra fredagen, skämtar programledaren Kristoffer Appelquist om könsdysfori, stopphormoner och transvården.

Annons

”Programmet är helt fruktansvärt vidrigt”, skriver hon i ett mejl till SVT, och avböjer därför att medverka i dokumentärserien "Nordic beats".

”Ni har valt att sända ett program som sparkar nedåt på en grupp barn som är bland de mest utsatta i vårt samhälle. Det är för mig helt obegripligt", skriver hon.

Fredrik Nordberg, projektansvarig för dokumentärserien, bekräftar att Karin Dreijer har tackat nej till medverkan.

– Men det skapar inte så stora problem, eftersom vi inte börjat spela in än. Vi får ta någon annan artist i stället, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons