Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kardashians smäll – betalar 14 miljoner kronor

Kim Kardashian lär ångra att hon gjort reklam för en kryptovaluta i sociala medier. Nu måste realitystjärnan betala 14 miljoner kronor för att slippa åtal.
"Hon ville lämna den här saken bakom sig och undvika en utdragen konflikt", säger hennes advokater enligt CNN.
Nöje • Publicerad 3 oktober 2022
Kryptosmällen gör att Kim Kardashian måste betala 14 miljoner kronor. Arkivbild.
Kryptosmällen gör att Kim Kardashian måste betala 14 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Många kändisar har höjt kryptovalutor till skyarna i sociala medier de senaste åren. Så även Kim Kardashian, som gjort reklam för ett företag på Instagram.

Men den amerikanska finansinspektionen SEC anklagar henne för att inte tillräckligt tydligt ha talat om för sina följare att hon fått betalat från företaget för att göra det. Kardashian fick nästan 3 miljoner kronor för ett Instagraminlägg med en länk till företaget som erbjuder kryptovalutor.

Förlikning

Annons

För att slippa en rättsprocess har Kim Kardashian gått med på en förlikning som innebär att hon måste betala motsvarande 14 miljoner kronor till SEC. Dessutom har hon lovat att bistå den fortsatta utredningen och får inte göra reklam för kryptovalutor på tre år, uppger CNBC.

"Det här fallet är en påminnelse om att när kändisar och influerare gör reklam för investeringar, inklusive kryptovalutor, innebär det inte att de är bra för alla människor", säger SEC:s ordförande Gary Gensler i ett uttalande.

Inte erkänt

Kim Kardashian har inte själv kommenterat förlikningen, men hennes advokater har gjort ett uttalande där det framgår att hon är glad över att ha löst det här ärendet och inte dragit ut på saken.

"Den här förlikningen med SEC gör så att hon kan att arbeta vidare med hennes många olika projekt", fortsätter uttalandet.

Under utredningen har hon varken erkänt eller försvarat sig mot anklagelserna, skriver CNBC.

Kardashian har redan tidigare blivit stämd av investerare som anklagar henne för att blåst upp värdet på kryptovalutan hon gjorde reklam för. Den har sedan dess fallit i värde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons