Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kanye West släpper låt om kontroverserna

Musik • Publicerad 8 december 2022
Den amerikanske rapparen Kanye West har släppt en ny låt. Arkivbild.
Den amerikanske rapparen Kanye West har släppt en ny låt. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den amerikanske rapparen Kanye West har släppt en ny låt, där texten handlar om de uppmärksammade kontroverser artisten de senaste två månaderna hamnat i, skriver Billboard.

Låten, som än så länge saknar titel, innehåller också ett avsnitt från rapparens intervju med konspirationsteoretikern Alex Jones, där han öppet hyllade Hitler.

Annons

På den nya låten, som är den första West släpper på flera månader, samplar han den amerikanske soulsångaren Donny Hathaways låt "Someday we'll be free" från 1973.

Kanye West, eller Ye, som han numera kallar sig, har den senaste tiden fått stor medial uppmärksamhet för ett antal kontroversiella och antisemitiska uttalanden.

I början av december stängdes rapparens Twitterkonto av, sedan han lagt upp en bild av en svastika som smälte samman med en Davidsstjärna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons