Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kanye West erkänner valförlust

Musik • Publicerad 4 november 2020
Kanye West satsar på nästa presidentval i stället. Arkiv.
Kanye West satsar på nästa presidentval i stället. Arkiv.Foto: Michael Wyke/AP/TT

Medan president Donald Trump och Joe Biden fortfarande såg sig själva som möjliga vinnare i presidentvalet erkände sig hiphopstjärnan Kanye West besegrad. Via Twitter förklarar han att han i stället riktar in sig på valet 2024.

Med den blåröda USA-kartan som bakgrund skrev han "Welp. Kanye 2024" och lade dit en emoji på en vit duva, konstaterar Billboard.

Annons

Färdigtryckta valsedlar med rapparens namn fanns i vallokaler i åtminstone tolv delstater men enligt Billboard skulle han inte få ihop mer än drygt 50 000 röster. Deadline uppskattade hans väljarskara till cirka 60 000 varav 10 188 fanns i Tennessee.

Tidigare hade Kanye West postat en video på hur han själv röstade – på sig själv – i Wyoming.

– I dag röstar jag för första gången i mitt liv på en president i USA, och det är på någon som jag uppriktigt litar på...mig själv, sade han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons