Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kända artister bakom bandet Dead People

Musik • Publicerad 7 oktober 2022
Dead People består av Joakim Berg, Anna Ternheim och Malcolm Pardon. De släpper ny singel "River".Foto: TT

Joakim Berg, Anna Ternheim och Malcolm Pardon släpper låten "River" och passar på att avslöja sig. De är Dead People.

Det senaste året har bandet Dead People fått uppmärksamhet för sin melankoliska och elektroniska pop. Bandet skrev även filmmusiken till vårens storfilm "Svart krabba" med Noomi Rapace i huvudrollen. Trots det ökade intresset, har den numera lite mytomspunna gruppen lyckats hålla sig bakom kulisserna.

Annons

Först nu, när Dead People släpper singeln "River" tillsammans med en akustisk video, och deras första fullängdsalbum är färdigarbetat, väljer de att komma ut.

I ett trailerklipp på sociala medier dyker de välbekanta ansiktena upp -- Anna Ternheim, Joakim Berg och Malcolm Pardon. De förklarar i ett pressmeddelande behovet av att hålla sig i det fördolda.

"Det kändes bäst för bandet att vara hemliga för att kunna jobba ostört utan frågor och förväntningar från omgivningen".

Dead People är bandet som medlemmarna alltid pratade om att starta. Redan 2018 var projektet i full gång. All musik är skriven och producerad av trion.

Fullängdsalbumet "We love" släpps den 11 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons