Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kalush Orchestra uppträder live i Israel

Ukrainas ESC-bidrag, Kalush Orchestra, gör sitt första internationella framträdande sen invasionen av Ukraina när de intar scenen under årets "Israel Calling".
Musik • Publicerad 7 april 2022
Medlemmarna i urkaniska Kalush Orchestra ska tävla i ESC och gör sitt första liveframträdande sedan invasionen av Ukraina under torsdagens stora konsert.Foto: Menahem Kahana/AFP/TT

När strålkastarna tänds på scenen på Menora Arena, i Tel Aviv, under den tredje dagen av "Israel Calling" gör ukrainska Kalush Orchestra, gör sitt första internationella liveframträdande sen invasionen.

På en presskonferens på torsdagsmorgonen medverkade de, tillsammans med de andra artisterna som kommer delta i kvällens stora konsert i Tel Aviv, och på frågan om vilka likheter som finns mellan Israel och Ukraina svarade bandet: "The wish for freedom".

Annons

Det fyra dagar långa musikevenemanget "Israel Calling" har arrangerats sedan 2016 och ses som en förfest och en miniversion av Eurovision.

Gavs särskilt tillstånd att lämna Ukraina

Under torsdagen, på evenemangets tredje dag, hålls en stor promotionkonsert i Menora Arena, i Tel Aviv. Fler än 20 artister och grupper, som också kommer tävla i årets Eurovision Song Contest, medverkar och många gör det i hopp om att kunna sprida ett fredligt budskap.

För Ukrainas ESC-bidrag, Kalush Orchestra, blir konserten det första internationella liveframträdandet som gruppen gör sen invasionen av Ukraina och eftersom män i stridbar ålder inte får lämna landet har gruppmedlemmarna getts särskilt tillstånd att resa till Israel för att medverka.

Den ukrainska gruppen är storfavorit att vinna Eurovision Song Contest, som drar i gång i maj i italienska Turin. Ryssland har förbjudits att delta i årets tävling på grund av invasionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons