Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jubilerande spelfestival slår på stort i maj

Spel • Publicerad 10 februari 2022
Under spelfestivalen Nordsken i maj kommer SM i cosplay att gå av stapeln. Bilden är från Dreamhack 2016.Foto: Anna Hållams/TT

Arctic game week, ett fyra dagar långt spelevenemang i Skellefteå, har fått bekräftade datum. Den 25–28 maj kommer det att hållas konferenser, föreläsningar och samtal för utvecklare, investerare och studenter inom spelbranschen och angränsande verksamheter. Evenemanget är ett av få av liknande storlek i norra Sverige och arrangörerna räknar med att locka omkring 1 000 personer från branschen.

"Vi skapar en plattform för framtiden", säger projektledaren Johan Linder i ett pressmeddelande.

Under Arctic game week kommer även tioårsjubilerande spelfestivalen Nordsken att hållas. 2018 lockade Nordsken nära 9 000 besökare. Förutom möjligheten att testa spel och umgås med likasinnade kommer även SM i cosplay att hållas under festivalen i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons