Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Joakim Thåström skippar "Ung och kåt"

Joakim Thåström avslutar nu en hyllad höstturné med sex utsålda spelningar på Orionteatern i Stockholm. Biljetterna sålde slut på tio minuter, skriver Dagens Nyheter som fått en sällsynt intervju med punkikonen.
Musik • Publicerad 10 december 2022
I somras uppträdde Joakim Thåström, 65 år, som förband till Rolling Stones på Friends Arena. Arkivbild.
I somras uppträdde Joakim Thåström, 65 år, som förband till Rolling Stones på Friends Arena. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

För tidningen berättar Thåström bland annat att han arbetar med en ny skiva, men också att han inför varje inför varje turné går igenom hela sin katalog. De tidigaste Ebba Grön-låterna – "Die Mauer" undantagen – kan han dock inte uppträda med igen.

– Ebbalåtarna – det går inte. De är sjungna av en människa i tjugoårsåldern, och det är ett för stort glapp att ta sig tillbaka till ”Ung och kåt” om jag ska vara helt ärlig, haha. Eller ”We’re only in it for the drugs”. Det funkar inte längre, säger han till DN.

Annons

Apropå sina framgångar och tillfrågad om vad han gör för pengarna svarar Joakim Thåström att han köper böcker, och att ”Sundets röda nejlikor” av Conny Palmqvist fick honom att storgråta. Dessutom gillar han att resa.

– Lyx har aldrig intresserat mig. Men jag har jättemycket böcker, cd-skivor, syntar och gitarrer – och har gått upp från viner på 70 spänn till 100 nu, ibland 120.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons