Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jakten på Linköpingsmördaren blir bok

Litteratur • Publicerad 3 oktober 2020
En 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivmördades i Linköping 2004. Nu skildras jakten på mördaren i en ny bok. Arkivbild.
En 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivmördades i Linköping 2004. Nu skildras jakten på mördaren i en ny bok. Arkivbild.Foto: Lasse Hejdenberg / TT

Ett av Sveriges mest uppmärksammade och svårlösta mordfall ska skildras i en ny bok. "Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping", skrivs av journalisten Anna Bodin och släktforskaren Peter Sjölund och ges ut i juni nästa år.

Det var i oktober 2004 som en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl med kniv i centrala Linköping. Trots tusentals topsningar av potentiella gärningsmän gäckade morden polisen i 16 år innan dna-detektiven Peter Sjölund hittade den avgörande pusselbiten som gjorde att fallet kunde klaras upp.

Annons

"I 16 års tid försökte polisen lösa ett brott som det tog en dna-släktforskare av Peters Sjölunds kaliber fem veckor att lösa. Det är första gången det sker i Europa men inte den sista. Vi skriver boken för alla som vill veta mer om metoden som kommer att revolutionera polisens arbete", säger Anna Bodin i ett pressmeddelande från bokförlaget Norstedts.

Daniel Nyqvist, som har erkänt dubbelmordet, dömdes i veckan till rättspsykiatrisk vård för de två morden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons