Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Isländsk poesi övertygade Noomi Rapace

Film • Publicerad 15 juli 2021
Noomi Rapace har den här gången jobbat tillsammans med de debuterande isländske regissören Valdimar Johannsson.Foto: Vadim Ghirda

Filmmanuskriptet, en bilderbok plus en samling med isländsk poesi räckte för att den svenska skådespelaren Noomi Rapace skulle tacka ja till en huvudroll i den isländska lågbudgetfilmen "Lamb" berättar hon för Hollywood Reporter. Den debuterande regissören Valdimar Jóhannsson överlämnade allt detta när han besökte henne i London.

– Så fort han hade gått ringde jag mina medarbetare och sade: jag gör det här, kosta vad det kosta vill. Det fanns inga pengar men hela mitt väsen bara sade till mig: "du måste göra detta, det talade direkt till mig", säger Noomi Rapace till Hollywood Reporter.

Rapace befinner sig på Cannesfestivalen där hennes nya film visas i sektionen "Un certain regard". Rapace spelar tillsammans med sin isländske kollega Hilmir Snaer Gudnason ett barnlöst par som driver en avlägsen fårgård. En dag upptäcker de en mystisk nyfödd varelse som de bestämmer sig att ta hand om.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons