Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Iron Maiden släpper nytt livealbum i höst

Musik • Publicerad 1 oktober 2020
Iron Maiden släpper ett nytt livealbum i november. Arkivbild.
Iron Maiden släpper ett nytt livealbum i november. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Iron Maiden-fans som är besvikna över inställda konserter till följd av coronapandemin kan bocka för den 20 november i kalendern. Då släpper bandet nämligen sitt nya livealbum, med den generöst tilltagna titeln "Nights of the living dead: Legacy of the beast: Live in Mexico City".

Som titeln skvallrar om handlar det om musik från tre konserter som bandet spelade i den mexikanska huvudstaden i fjol.

Annons

"Vi blev lika besvikna som våra fans när slutetappen av vår sommarturné blev inställd. Därför tänkte vi att vi skulle lyssna igenom våra inspelningar från turnén och ta reda på om vi kunde skapa den definitiva livealbum-upplevelsen", säger bandets basist Steve Harris i ett pressmeddelande publicerat i Rolling Ston e.

Albumet kommer bland annat att innehålla äldre Iron Maiden-låtar som inte har framförts inför publik på länge, samt låten "For the greater good of god" som aldrig har släppts som liveinspelning tidigare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons