Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Inträngande havsvatten stänger museum

Museum • Publicerad 8 oktober 2020
Alla planerade aktiviteter på Blekinge museum måste ställas in eller flyttas. Arkivbild.
Alla planerade aktiviteter på Blekinge museum måste ställas in eller flyttas. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Blekinge museum stänger med omedelbar verkan på grund av inträngande havsvatten. Fyra av museets byggnader som ligger utmed Borgmästarefjärden i Karlskrona är drabbade. Dels undermineras husen, dels har en potentiell hälsofara uppstått på grund av fukt och mögel i byggnaderna. Alla planerade aktiviteter på museet måste ställas in eller flyttas.

– Vi stänger eftersom vi ser potentiella hälsofaror, framför allt för personalen som vistas där hela tiden, säger museichef Marcus Sandekjer till TT.

Annons

En av de fyra drabbade byggnaderna rymmer museets reception och därför måste till en början hela museet stängas. Han uppskattar att ungefär hälften av museets totala yta påverkas av fukt- och mögelproblemen, men hoppas att det inom några veckor ska gå att öppna delar av museet igen.

– Det är ett tungt beslut att fatta, att stänga museet för andra gången i år. Första gången var på grund av coronan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons