Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Idris Elba: Var förnekar jag min hudfärg?

Film • Publicerad 4 mars 2023
Den brittiske skådespelaren Idris Elba kallar sociala medier för "en kuvös för konflikter". Arkivbild.
Den brittiske skådespelaren Idris Elba kallar sociala medier för "en kuvös för konflikter". Arkivbild.Foto: Markus Schreiber

När Idris Elba nyligen förklarade i en intervju i Esquire att han slutat kalla sig själv "svart skådespelare" mötte han en storm av anklagelser på sociala medier. Kritiken gick ut på att han förnekade sin hudfärg.

– På vilka grunder? Hörde du att jag gjorde det? Var förnekar jag den? Och varför? Det är så dumt, säger Elba nu till The Guardian.

Annons

Elba, aktuell med den nya Netflixfilmen "Luther: the fallen sun", ser kritiken som ett bevis på att sociala medier fungerar som "en kuvös för konflikter". Som offentlig person är det "väldigt svårt att ha en åsikt" eftersom den blir överdrivet granskad och tagen ur sitt sammanhang, framhåller Elba.

Redan i Esquire motiverade han sitt beslut att inte längre kalla sig "svart skådespelare" med att han inte vill bli placerad i ett fack.

– Vi måste växa, vi måste. Vår hud är inte mer än det, det är bara hud, sade han och framhöll att det är dags att gå vidare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons