Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Idol"-finalist utesluts efter KKK-video

Nöje • Publicerad 13 maj 2021
Caleb Kennedy får lämna "American idol" efter att en video där han sitter intill någon som ser ut att bära en Ku Klux Klan-huva cirkulerat på nätet. Arkivbild.
Caleb Kennedy får lämna "American idol" efter att en video där han sitter intill någon som ser ut att bära en Ku Klux Klan-huva cirkulerat på nätet. Arkivbild.Foto: Eric McCandless/ABC/AP

Han var en av fem kvarvarande finalister i "American idol", men nu är resan över. Nu meddelar produktionen bakom talangtävlingen att 16-årige Caleb Kennedys får lämna programmet efter att en video cirkulerat på nätet där Kennedy syns intill någon som ser ut att bära en Ku Klux Klan-huva. Det skriver New York Post.

"Idol"-deltagaren bekräftar själv uttåget på sitt Instagramkonto där han ber om ursäkt till sina fans och alla han gjort besvikna. "Jag var yngre när videon spelades in och tänkte inte på konsekvenserna, men det är ingen ursäkt", skriver han.

Caleb Kennedys mamma Anita Guy rycker däremot ut till sonens försvar och säger i en kommentar att hon "hatar hur Caleb framställs på nätet". "Videon spelades in när han var tolv år gammal och var inspirerad av filmen "The strangers: Prey at night" som han hade sett. De imiterade karaktärerna där och det hade inget med Ku Klux Klan att göra", skriver hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons